torsdag 11. april 2013

Naturen taper igjen...

Jeg skulle virkelig ønske at vi fikk et internasjonalt blikk på miljøforvaltninga i Norge.. Her  bygger vi ned Ramsar-områder med 4-feltsmotorvei, slakter ned rovdyr fra helikopter (eller gjennom andre totalt overlegne metoder), legger vassdrag i rør og bygger vindmøller på fjellet for så å kalle det "grønn energi". Vi planter mengder med sitkagran som skal "binde CO2" uten å tenke konsekvenser! Alt er politikk og lite er basert på forskningen som foreligger. Hvordan vil Norge se ut om 50 år hvis denne trenden fortsetter?

Sp fremstår for meg som et av de værste partiet når det gjelder miljø - noe som jeg synes er paradoksalt da distriktene og bøndene/grunneierne er helt avhengig av naturen. De er alltid fremtredende i saker som gjør at naturen taper - men hva vinner egentlig senterpartiet og deres velgere i et lengere perspektiv på at naturen og biologisk mangfold taper? Mer beite til sau som snart er avla slik at den såvidt klarer å bevege seg i naturen? Men for all del, ikke ta sjølkritikk, det er jo tross alt mye lettere å skylde på den store stygge ulven!

Jeg utfordrer de største partiene til å informere oss velgere hvilke partier som vil få hvilket ansvar når de kommer i koalisjon med andre partier. Det nytter jo tydeligvis ikke å stemme på det enkelte partiet! Vi velgere må få anledning til å forstå spillet politikerne driver; hvis ikke, så kan ikke Norge kalles et reelt demokrati!

http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/202740/Default.aspx#.UWcOMFdKapR

Ingen kommentarer: