mandag 25. januar 2010

Hund på Evenstad

Etter noen tunge dager på Ås (på lørdag som var, hadde det gått en måned siden mamma gikk bort)var det godt å komme opp til Evenstad. Gode venner, mange hunder (kanskje litt for mange til tider - spesielt de som står å bjeffer natta lang) og ikke minst flott natur. Med en gang vi kom, hadde ene tispa her, bestemt seg for å vandre en tur på egenhånd. Derfor sæla vi opp Luke og Lano, og så fôr vi opp i lia her. Bratt oppover og mye løssnø = GØY. Hunden på rømmen ble raskt funnet igjen og alt var bare velstand og vi storkoste oss på ski. Hundene likeså =) Nesten trist å se at man begynner å nærme seg hjem.

Hundene får masse sosialisering med en hannhund og ei tispe med begynnende løpetid.. Hannhunden er en veldig skjønn beagle som heldigvis ikke er for dominant slik at det går høvelig bra mellom han og Luke. Vi har også møtt på et huskeyspann. Lano hylte som en gal (han hyler jo alltid hvis det er noe), og Luke var ikke helt stille han heller. Huskeyene verken sa eller gjorde noen ting - og det var jeg svært misunnelig på. Slik at fremover skal vi i større grad trene på møter med andre hunder, spesielt på ski nå om vinteren. Skulle ønske det var like lett å trene på sånne ting på Ås som det er her. På Ås så skal alle med hund distansere seg, mens her går det virkelig an å samarbeide med folk. Jeg får vel også en ekstra glød når det gjelder hundetrening, for (trekk & jakt)hund er en mye større del av hverdagen her enn på Ås.

Jeg har dessverre glemt ledningen som overfører bilder til PC'n, derfor blir det ingen bilder denne gangen. Også har jeg vel ikke tatt så mange heller om sant skal sies.. Ha en flott uke folkens :)

Ingen kommentarer: