torsdag 5. august 2010

Leonardo DiCaprio feber?

Titanic .. Shutter Island .. Inception - Leo har forandret seg mye de siste årene fra å spille flørtende roller med gutteaktig sjarm til å bli et kvalitetstempel. Hans siste filmer er rett og slett veldig bra. Shutter Island - en utrolig spennende thriller med en slutt man virkelig ikke kunne forutsi (som regel kan man jo det). Jeg har enda ikke sett Inception som går på kino i disse dager, men den skal sees. Likevel må de sies at filmen han slo igjennom med, nemlig Titanic, ikke er noe dårlig film med sine 11 Oscar. Og det er også den største maritime krisen på 1900- tallet i fredstid; der antall døde nærmet seg 1500 mennesker (tallet varierer mellom ulike kilder). Rundt 700 overlevde. Det er en tankevekker i seg selv, og jeg syns James Cameron har illustrert tragedien godt, selv om mange mener den ikke kan sammenlignes med den eldre versionen fra 1958 med tittelen "A night to remember". Det er også en version fra 1943 som egentlig var en tysk propaganda film. Bad stuff guys..

Når jeg ser film bruker jeg i stor grad å følge enten skuespillere eller regisører. Da blir ikke en film bare en film, men man ser helheten i filmene og hvordan type filmer hver skuespiller eller regisør liker å jobbe med. Noen eksempler jeg har er bl.a. Tim Burton og Johnny Depp (Depp spiller jo i nesten alle kjente Burton filmene, selv om ikke alle er like bra eks. Alice i Eventyrland), Ewan McGregor, James Cameron, Hugh Jackmann, Nicole Kidman osv.. Men noen ganger finner man gullkorn utenom de største stjerne også!


Man kan vel forstå hvorfor publikum (Les: tenåringsjenter) likte å se Leo på lerretet.. Det er 13 år siden Titanic og nå har han et mer voksent publikum (Les: tenåringsjenter + 13 år). Foto: gradering.org og reelmoviesnews.com

Ingen kommentarer: