fredag 30. november 2012

Tilbakefall...

CT-scanninga viste at kreften til Luke har spredd seg til lungene.. I tillegg er trolig en kul som har kommet i ryggraden også kreft.. og jeg tenker det værste! Hvert fall etter å ha sett Luke komme skjelvene og sløv ut fra dyrlegen med sting både i nakken og ved halerota (det er to kuler som det har blitt tatt biopsi av). MEN likevel, etter en sms fra Berit nå så er jeg litt mer positiv. For dyrlegen snakka om cellegift, og jeg har ikke tørt å google "cellegift og hund" enda, i tilfelle google sier at det må man hvert fall IKKE gjøre for hunden vil lide masse og ting blir bare fælt og man er verdens værste hundeeier hvis man gjør det.

Berit skriver at cellegift ikke er så ille, og at hunder takler det bedre enn mennesker! Mister hunder all pelsen mon tro? Jeg skal i allefall ikke ta sorgene på forskudd! Vi får se hva biopsien sier og høre hva dyrlegene og pleierne sier på Jeløy. De er helt fantastiske og de føler virkelig med oss! -og jeg er så glad for å ha så mange venner som bryr seg om Luke, spesielt Berit og Marte (som begge har kjent Luke siden jeg fikk han og hvor hund ikke bare en hobby men en livstil hvor hundene betyr alt).

Nå sover Luke i hundesofaen med teppet over seg. Det er fyr i peisen og akkurat nå har Luke og jeg det bra.

søndag 25. november 2012

Skilsmissehund

I dag skal jeg ikke skrive om spisshund, gjeterhund eller fuglehund, men som tittelen antyder; skilsmissehund.

Lano har blitt en slik skilmissehund. Studier viser at disse hundene har det bra fordi de får variasjon. Likevel synes jeg det byr på utfordringer...

Jeg leverte Lano til Lars i dag. Det var fryktelig vondt.. Luke og Lano hører lissom sammen. Jeg føler meg ikke hel uten å ha Lano. Jeg vet jo at Lano vil få det utrolig bra når han er hos Lars, så kanskje er mine tanker egoistiske, men det er vel i det hele tatt derfor vi har hund er det ikke? Det er vel et egoistisk grunnlag man får hund på? Jeg føler meg lykkeligere med hund og det å kunne ofre mye for at hundene mine skal ha det bra gir meg faktisk MYE glede. På samme side er det viktig for meg at Lano har det bra, og i travle tider merker jeg at det er utfordrende å ha to svært aktive hunder her på Ås. I tillegg har jeg ingen andre som kan passe hundene hvis jeg skal reise med jobben f.eks., og det er mer utfordrende å skaffe pass når de er to. Derfor er det godt å vite at Lars kan ha Lano i enkelte perioder. Lars har også sagt seg villig til å ha Luke i julen fordi det er flere som er allergiske i min familie. Det er jeg svært takknemlig for, selv om jeg gruer meg til at Luke også reiser..

Videre er det utfordrende å planlegge når jeg skal ha Lano og når Lars skal ha Lano. Ås og Vang er ikke akkurat nabokommuner så all bytting av hund krever planlegging. Heldigvis kommuniserer Lars og jeg uten noen større problemer så hittil har det gått fint. Jeg håper det fortsetter, selv om vi kanskje innimellom må svelge noen kameler hver.

Har du som leser hatt erfaring med skillsmissehunder? Hvordan løste dere det?

tirsdag 20. november 2012

Snøen laver ned!




Det føles ut som jeg vinner i lotto når det kommer snø! Spesielt når jeg har de to mest fantastiske hundene til å trekke meg! Vi har kost oss så fælt. Jeg tok med ved, reinskinn, varm te og lunsj i pulken og dro avgårde. Lunsjen ble selvsagt gitt til hundene, med unntak av sjokoladen og klementinen.Også kan dere tenkte dere hva jeg ønsker meg til jul (med unntak av snø sjølsagt). Et hint er på nederste bilde og ild er et nøkkelfaktor...

søndag 11. november 2012

I det nabolaget jeg bor i

Jeg er heldig, for i det nabolaget jeg bor i er det to dalmantinere, to svarte elghunder og nå også disse her to:




















onsdag 7. november 2012

Venter i spenning



Jeg venter i spenning på å få bildene jeg tok med et speilreflekskamera i nord. I mens kan jeg gi en smakebit med bildene som ble tatt med mobiltelefon. Hunden heter forresten Hektor og er en fantastisk fin hund. Så rolig og behagelig. Deilig å gå tur med en hund som ikke trekker. Mer info vil komme etter hvert. Nå er det kvelden for meg. God natt :-)

mandag 5. november 2012

Pointere brukes ikke bare som fuglehund


Det er kanskje ikke mange som vet at kunst er en av mine mange hobbyer og at jeg gikk tegning på videregående. Kunsthistorie var favorittfaget og Alexander Francois Desportes var en kunstner jeg kom over. Han var en fransk maler, malte for bl.a. Ludvig den 14. i følge det store norske leksikon. Han malte jaktmotiver, og jeg tror pointer må ha vært ha vært favorittrasen. Jeg anbefaler å google maleren og ta en titt på bildene hans. Under ser vi maleriet "Dogs hunting wolf".

I neste innlegg kommer det bilder fra min fantastiske tur til Kvaløyvågen og Tromsø! Natur!