torsdag 24. februar 2011

Defekt husmor-gen!?

Etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg i større grad innsett mine begrensninger. Man kan ikke være flink i alt og det er mye jeg ikke er så god til, men det er en ting som jeg er elendig til, selv med stor innsats! Nemlig husmorssyssling. For eksempel det å ha planter i hus. Jeg er klar over at planter er levende ting og de fortjener å bli tatt varer på, men det er jo ikke så lett. Hvis hundene er missfornøyde (noe fuglehunder har en tendes til å være) piper og syter de litt, mens en plante den bare står der. Sier ingen ting, gjør ingen ting og plutselig er den grå og død. Det advares om sterke bilder.


Before...


..and after.

mandag 21. februar 2011

Finfin helg!

Til tross for det kalde været har vi tatt turen ut og nytt vintersola og bållukta! Turen denne helga gikk til det kjente og kjære Hurumlandet som fortsatt ikke slutter å overraske meg over hvilke friluftsmuligheter som finnes der. Jeg starta helga med å kartlegge hvilke spennende områder vi finner på Hurum ved å bruke naturbasen.no (http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn//). Kanskje er det noe spennende i ditt nærmiljø også?

Vi tok turen over Røskestadvannet, over Langvannet og i enden av Rødvannet lagde vi camp. Brodern fikk prøve seg å snørekjøre med Luke og han falt bare en gang! Det er ikke værst ;) Lano "fikk" smake varm kakao og syns ikke det var no særlig og spratt unna. Han så nok ikke for seg at kakao'n var så varm da han putta tunga ned i den nyrørte kakaoen min!


Rasking over isen


Svartkjelen er viktig! (selv om den ikke er helt svart enda..).


Pølse er jo obligatorisk på tur :)


Luke var litt kald denne dagen..

mandag 14. februar 2011

Sporingsquiz

Etter en flott helg i Rendal'n har jeg laget en sporingsqiuz da dere skal prøve å gjette hvilken art, evt familie/slekt som har vært på ferde.

Men vi må jo ha en mjuk start siden det er mandag!


Kose seg inne (for det var kaldere enn -30 (min -36) i Rendalen denne helga).


1. Ledetråd: Spor som går fra tre til tre og kan plutselig bli borte!


2. Ledetråd: Dyra i skogen trenger også å hvile!


3. Her er nøtten i quizen. Ledetråd: Ca sporlengde 40-50 cm.

mandag 7. februar 2011

På pulketur med verdifull last!

Jeg har hengt i skiløypene i Elverum i helga og trekt pulk. Følte meg litt som en lastebil, i tillegg som jeg følte meg veldig viktig siden jeg hadde så verdifull last. Å gå med pulk er god trening assa! - nå veit jeg hvordan hundene har hatt det i alle disse åra!



På tide å våkne lille venn!

fredag 4. februar 2011

Elisabeth i praksis!

I denne praksisperioden på PPU er jeg på Sønsterud. Dere kan følge oss (elevene) på naturviterbloggen lagt til på blogglisten min. F.o.m. neste uke blir den oppdatert med aktiviteter jeg har vært med å bl.a. planlegge og gjennomføre sammen med praksislærer'n. Dette blir bra! Kanskje man skal bli lærer likevel? Time will show..