onsdag 17. november 2010

Romtur

Tenk at du har betalt en sum til et reisefirma. Ikke et helt vanlig reisefirma, men la oss kalle det SpaceTravel. Du kjenner hjerte ditt dunke, for det skal bli din første tur ut i rommet. Du har først reist til ekvator i Afrika, og nå ser du på teknisk sak som skal ta deg med ut i rommet. Dette er en veldig laaang heis som slutter hele 36,000 km fra jorden. Du tar steget inn i heisen sammen med reisefølget ditt. Heisturen starter langsomt men etterhvert setter den opp farten. Etter ca 20 min er du i verdensrommet og heisen setter opp farten enda mer ettersom gravitasjonskraften er mindre. Du ser Jorden under deg som skyer av hvit og blått hav. Du kan se Sahara bli bare mindre og mindre. Etter tre timer er Jorda blitt merkbart mindre og etter seks timer er du framme. Du er i vektløs tilstand i det du entrer romstasjonen som du skal vente i noen timer før neste heis tar deg videre ut i rommet...

På disse stjerneklare kveldene er det lett at tankene tar overhånd. Likevel blir nok dette realiteten i fremtiden, og det vil være flere slike geostasjonære heiser rundt ekvator. Spørsmålet er bare om vi lever lenge nok til å oppleve det.

Jupiter og planetes fire største måner kan man se om kvelden. Den holder seg ikke så langt fra månen fra sørøstlig til sørvestlig retning. Det kuleste i går var at vi kunne se at planeten bevege seg bortover. Månen og. Første bildet er Jupiter i farger og det andre er Jupiter med månene. De tre mest kjente månene er Europa, Callisto og Io.


lørdag 13. november 2010

Luke sin tur

I dag har det vært Luke sin tur på jakt. Han var flink! Fant fugl, og fant fuglen etter den var skutt! Det var bra jobba! Jeg har funnet ut at Luke funker best i skogen på jakt, mens Lano er best på fjellet. Dette er vel ingen overraskelse. Lano har i tillegg blitt litt skuddredd. Noen som har no tips til hvordan han kan bli mindre redd skudd?


Kanskje er det min tur snart? :)

onsdag 3. november 2010

Tre flotte hvalper!


Nei, ikke en bursdagsgave til meg selv, bare et artig bilde og enda en bekreftelse på at pointere er flotte hunder! :) (Bildet er forøvrig hentet fra finn.no).