mandag 30. mars 2009

MYE nytt

Nå skal dere høre hva som har skjedd den siste tiden. Jeg begynner sist fredag. Magnus, en kompis av Lars, så på bilen og fant ut at det ikke var noe håp for den. Derfor ringte jeg verkstedet og fikk taua den ned i dag. Det var ikke akkurat en enkel sak siden jeg ikke fikk opp rattlåsen (siden nøkkelen har blitt skjev og derfor litt vanskelig å vri om nøkkelen). Det endte med at jeg stod på tvers av veien, og selvfølgelig kom det jo en sinna taximann som ikke kom forbi og det er ikke bare bare å dytte en liten Space Wagon vekk heller! Men vi fikk ordna det og kom oss avgårde og nå står bilen på verksted. Vi krysser fingrene for at bilen blir frisk og er kjørbar til påske!

På lørdag var vi på fjellet med Berit Betjent i Østerdalen. 5 pointere og 2 glade jenter på tur. Artig. Mira, den ene hunden til Berit, fant to storfugl, mens de resterende hundene måtte nøye seg med lukten ;) Når vi kom ned tissa Lano med en fot opp! Det skjedde veldig fort og det var så vidt, men det var fot opp! Jippy!! Han tissa også en gang til i går med foten opp (31.3.09)!

Søndagsturen gikk også opp på fjellet sammen med Gordon setteren Torres. Ingen fugl ble sett, men sola skinte, hundene var glade og vi fikk kvikk lunsj!






søndag 22. mars 2009

Min søken for å bli et bedre menneske!

Nyttår og nyttårsforsjetter er for lengst glemt, men likevel prøver jeg å bli et bedre menneske. Dette løser jeg da ved å bake brød. Så i to uker på rad nå har jeg baka brød og er kjempe stolt! Man setter litt mer pris på hjemmebakt brød enn det brødet man kjøper. Det blir man jo så fort lei av, og ender med at det enten blir kasta eller gitt til to sultne munner. Også trur jeg at jeg sparer penger ved å lage brød, og ikke no er bedre enn å spare penger på mat :)

Mitt andre punkt for å bli et bedre menneske, er å prøve å gjøre ting med en gang istedet for å utsette det, og utsette det, og utsette det. Så i dag har Lars og jeg sett på bilen (som nå har stått i så mange uker at jeg har mistet tellingen!), og vi tror at vi har funnet løsningen. I morgen får vi svar.

Det tredje punktet mitt er strikking. Jeg har blitt inspirert til å strikke. For noen år tilbake begyne jeg på et teppe til Luke, og nå har jeg tatt det opp igjen. Kjøpt billig-ullsokk-garn på Europris og i dag har jeg strikket 3 lapper! Snart blir det teppe på Luke.. får bare begynne på et til Lano og!

Håper jeg blir et bedre menneske etter alt dette! :)

PS: I dag har Lano tatt bra stand på vinge! :) Gleder meg til høsten!!

søndag 15. mars 2009

Eventyrskog

Nå er jakten etter Eventyrskog i Follo-området snart over. Gruppen min og jeg har vært i mange områder og hvert område har noe spesielt ved seg. I går var vi i et område bare litt over 100 meter fra et stort kjøpesenter, og der så vi mange vilt spor, bl.a. etter rev, elg og div. smågnagere. Området var i tillegg tjukt av rådyr, (vi så 4-5 stk), og disse ble fôret med brødskalker og salat på egne "stasjoner", trolig av noen som bor nært til.

Våren har begynt å komme sånn smått hit, og dermed en økende fuglesang blant fuglene. Skogen kvitret! Christian (han med krøllete håret på bildene) klarte å kommunisere med en svartspett, og det var utrolig morsomt. De holdt på i minst 10 minutter før Svartspetten fløy videre. Kanskje den ble skeptisk til oss??

Disse Eventyrskogturene har vært utrolig artige, og gruppen har vært strålende. Vi har opplevd mye skog, og jeg er hvertfall mange erfaringer rikere. Derfor oppfordrer jeg mine lesere til å spenne på seg skia (eller skoa) å komme seg ut å drikke varm kakao med hyggelige mennesker og nyte det naturen har å gi. Bruk bildene som inspirasjon!



onsdag 11. mars 2009

En fot opp!


Lano er nå litt over 8 mnd hvis jeg har regnet riktig. Men enda har han ikke begynt å tisse med en fot opp! Jeg trudde kanskje han skulle lære av Luke og ta dette kjappere, men den gang ei.. T.o.m. en Gordon Setter hann på rundt 10 uker har løfta beinet, selv om jeg trur det er litt vel tidlig. Luke trur jeg begynte rundt 6-7 mnd. Lano har begynt å tisse oftere, men med begge bakbeina godt planta på jorda. Likevel er vel dette ikke noe å bekymre seg over, han er no tross alt en veldig ivrig gutt med svært mye energi ;)

torsdag 5. mars 2009

Mobilbilder

Selv om Lars som regel er fotomann, tar jeg litt bilder sånn innimellom med mitt vesle mobilkamera. Derfor er bildene av varierende kvalitet. De første bildene er fra en tur nede på jordet ved der jeg bor. Nysnø og ikke- preparerte løyper er best, for da er det ingen andre ute. Også er det jo litt eventyrstemning her på Ås og. Sigurd har prøvd å få Atlas til å trekke, og nå har han endelig begynt å trekke ganske bra. Også så sterk som han er! Drar meg opp bratte bakker uten noe problem. Det hjelper jo selvfølgelig med Luke som kanin foran da.


Ulvebæsj fra Rendalen!

På tur hjem fra Rendalen.. Det var noen harde dager det der.

Bildet her er tatt i dag, på vår daglige luftetur. Lano så en skjære i treet, og da måtte Luke og sjekke hva som skjedde.

mandag 2. mars 2009

Lek i hagen

I det siste har det vært travelt med fremføringer og oppgave skriving, og i tillegg har det blitt en kort Evenstadtur. Vi hørte jo rykter om at de hadde sett ulv på Storsjøen i Rendalen, og flere fra skolen hadde sett ulvene. Jeg ville ikke være noe dårligere, så vi pakket i bilen og dura oppover kl 22 00 sist mandag! Dessverre fikk vi ikke se den, men vi fikk se møkk og spor og det er jo en opplevelse i seg selv.

Tilbake på Ås har vi vært mer på ski og opplevd noe lignende som "Ekstremsport" forteller om under her. I dag har det snødd enda mer, så blir nok ikke mange timene til skiene er spendt på og vinden suser i ørene.

I helgen skinte sola, så derfor koste vi oss med nygrilla pølser, solobrus og kvikk lunsj på verandaen til Lars. Innmellom all kosen tok Lars noen blinkskudd av hundene: