tirsdag 17. februar 2009

Kjære trofaste blogglesere (og de andre som tilfeldigvis er innom)

Jeg er på utkikk etter en sommerjobb! Jeg hadde èn, men det går trolig ikke. Problemet er at jeg skal gjøre feltarbeid til masteren også, derfor må jeg ha en uke fri hver måned. Så hvis noen kommer over en passende sommerjobb til ei (om ikke lenge) naturforvalter, så send meg en mail eller ring ;)

Jeg er veldig glad i fisk og ferskvann så hvis det er f.eks. noen settefiskanlegg som trenger ekstrahjelp er det bare å si ifra!

søndag 15. februar 2009

Ekstremsport

Hundekjøring i smale løyper uten skøytespor, med andre mennesker og hunder, med to gale hunder som trekker - det er ekstremsport. I dag har jeg vært redd, og bannet over hvorfor ikke jeg er 2 meter høy og 100 kg, slik at det ikke hadde gått så fort! Det gikk ekstra fort da det var tisper foran oss med løpetid. Luke var ivrig, litt for ivrig. Heldigvis kom vi oss helskinnet forbi tispene (selv om Luke dro meg over ende..), og vi satt i gang videre. Det gikk fint en stund, og vi hadde t.o.m. møtt noen hunder til, men så, på tilbaketuren, møtte vi en diger labrador som så gjerne ville hilse på Luke og Lano. Det gikk selvfølgelig begge veier, så vi fôr ut i løssnøen. Eieren til labradoren klarte såvidt å holde igjen, men heldigvis klarte han det. Med en gang vi var forbi de, så er det akkurat som Luke glemmer hunden og setter på sprang igjen. Jeg er imponert over Lano som holder følge og holder seg til høyre. Folk er på Ås har også en fin skikultur, ingen går i bredden og de er stort sett hyggelige! Ås er kanskje ikke så ille (så lenge det er snø).

torsdag 12. februar 2009

Pointer i storfilm

I filmen The Duchess med Keira Knightley i hovedrollen er jeg nesten sikker på at det er pointere som blir brukt! Det er litt av en reklame for hunderasen ;)
Ta en titt på traileren og bedøm selv:
http://www.dagbladet.no/kultur/2009/02/12/565477.html

søndag 8. februar 2009

Syk pike

Endelig har det kommet snø her på Ås :) Trur det har kommet omkring 50-60 cm i helgen. Alt som har med bil og veier å gjøre har bare vært helt kaos. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor folk ikke tar hensyn til været her på Sørøstlandet! Det er vel ikke alt man kan forstå seg på.

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i vinter og snø. Derfor er jeg noe irritert på meg selv, for nå ligger jeg her med tett hals og nese, mens snøen ligger klar for lek og skiturer. Jaja - man får håpe snøen ligger en stund fremover.

For å svare på Berit Betjent's kommentar om studier - så får jeg faktisk tid til de også. Men det blir nok mer studietid ettersom semesteret tar til, da oppgaver skal skrives og artikler leses gjennom.

Ha en fin søndag folkens - husk å nyt snøværet mens det enda er her ;)

fredag 6. februar 2009

torsdag 5. februar 2009

På jakt etter gode opplevelser

En god opplevelse med hund kan være så mangt. For meg er det en god opplevelse å komme hjem fra langtur der hundene logrer med halen, og nesten ikke kan vente med å legge seg foran peisen og slappe av. Da har vi gjerne hatt flere gode opplevelser på turen som har blitt til minner eller bilder på kameraet. Mange av mine gode opplevelser kommer på trykk i denne bloggen. Min siste opplevelse er fra Vang i Valdres. Det var kaldt, snøen glitret, solen steikte og det var rypespor. Halene til Luke og Lano gikk i hundre mens de fulgte sporene i løssnøen. På tur ned igjen reiste Luke ei rype, og det var Lano's første møte med en levende rype. Dagen etter denne turen, dro vi opp til Filefjell som ligger i samme kommune. Litt fler folk (bærgensere), men uttalige turmuligheter. Jeg er ikke så innmari glad i folk på tur, siden de kan ødelegge min opplevelse, dermed dro jeg opp i fjellet bak skitrekket. Og det var utrolig fint! Her er noen bilder, slik at dere kan få et innblikk i min opplevelse på fjellet. Jeg har også en anelse at det kan komme flere bilder fra de samme turene tatt av Lars..