torsdag 29. januar 2009

På skitur i Vestbys ville skoger

Når man er litt skolelei, er skogen stedet for å søke inspirasjon, motivasjon og glede i hverdagen. Man må jo utnytte snøen når den endelig kommer til Follo distriktet. Etter et lite stykke på scooterløypa, vendte vi nesen inn mot de dype skogene. Ei stor bjørk på toppen av en liten kolle ble målet for turen. Der fyrte vi opp bål, spiste pølser og prøvde å få liv i bålet igjen! På hjemoverturen ble det en liten omvei i skauen før vi kom ut på åkrene og scooterløpa igjen. Alt i alt var vi ute i ca fire timer. Hvor mange km vi har lagt bak oss er enda uvisst, men en hyggelig tur var det. Det ble iallefall noen fine bilder ut av det. Det første er av Luke og meg som snørekjører i løypa. Det andre kommer Lano i full fart mot kameramannen Lars. Sjekk de leppene!! Det neste viser Sigurd og Ingerid, pluss Orkan, en liten Shiperke (noe usikker på stavemåte :P). Lundehunden på neste bilde er Storm, mens det siste er av dådyrøynene til Lano som sjarmerer oss alle i senk =)



fredag 23. januar 2009

Skytebanen

I dag tok jeg med Lano og Luke på skytebanen. Lano takla det veldig fint og var ikke skuddredd i det hele tatt. Å være i ro derimot falt ikke smak, derfor tok Tale de med hjem igjen. Min prestasjon med hagla var vel ikke akkurat no å skyte av, men artig var det! Her er noen bilder!


onsdag 21. januar 2009

En uke på Evenstad

Å være på Evenstad i Midt-Østerdalen er helt utrolig. Hundene og jeg har fått vært mye ute. Stått på ski & spark, gått turer, måka snø, måka mere snø og rett og slett storkost oss. Og enda skal jeg være her noen dager til! Fantastisk. Hundene har det kjempe bra her. Lano leker med 8 mnd gamle Tiril, en strihåret vorsther, og Hekla, en elghundblanding, leker gjerne med alle sammen. De blir sosialisert nok for å si det sånn. Bildene er tatt av Lars, fra Evenstadlia der vi var heldige å se fire orrhaner. Fikk ikke bilder av de, men her er et av Luke og et av Lano.

onsdag 14. januar 2009

Hund- og bilvask

I den siste perioden har det vært mildt! Veldig mildt! Og det gir skitten bil og skitne hunder. Først bil: Jeg er heldig som har så gode venner på Tofte! All takk til de! Jardar kjører kule Scania lastebiler og Jane kjører kule gravemaskiner. Med andre ord - de kan bil.. Også har Jardar sånn proff høytrykkspyler sånn at det blir enkelt å vaske bil. Først prøvde sønnen til Jardar: Thomas (som er kjempe kul) å vaske Space Wagon, men Jardar måtte ta over. Se hvor ren den blir!



Men også hunder blir skitne. Tilbake på Ås så ble Lano ekstra skitten, og Lars bar han opp i vasken for å skylle av beinene. Dagen før prøvde jeg å ha han i dusjen, og da var han ikke særlig fornøyd. Ikke Luke heller for den sak skyld. Men heldigvis gikk det bedre i vasken og han sovnet nesten! Heldigvis har det kommet frost i dag så vi får håpe at både hunder og bilder holder seg rene fremover!

onsdag 7. januar 2009

Flotte dager

Det har vært så nydelig vær de siste dagene! Helt enormt! Både i går og i dag har jeg vært på Årungen (et stort vann her på Ås) og stått på skøyter. Sigurd og boksern Atlas har vært med, og Guro med elghunden Sarek var også innom en snartur. Hundene storkoste seg. Løpe så mye de vil! Luke trakk litt òg - og det går jammen fort! Her er noen bilder: På første bilde har jeg klart å få med alle :) Se godt etter så ser man Lukern til høyre. Atlas liker å være linselus. Artig bilde, artig med hund.


I tillegg i dag, har jeg fått ordnet masteroppgave. Jeg skal skrive om ørekyt i Øvre Heimdalsvatn. Mengde, habitatbruk og predasjon fra aure er noen stikkord. Jeg tror det kan bli skikkelig intressant! Gleder meg til å komme i gang med feltarbeid! (jeg skal vist merke over 2000 ørekyt, minst!).

søndag 4. januar 2009

Julen i bilder

Her ser vi L & L på isen på Heivannet nær Porsgrunn. Isen var faktisk trygg. Vi gikk ganske langt ut! Måtte jo prøve :P På bilde under er Brodern og Lano.

Filmen er fra Røskestadvannet på Hurum når vi grilla pølser og koste oss :)

På Hurum er det alltid tid til en liten julefest, og oss jentene ble samlet og Kate frisør ordnet håret mitt.

Det er ikke så ofte jeg er på fest så det er viktig å konsentrere seg nøye om hva man skal ha med ut. Greit å starte med pengeboka ;)